top of page

Dienstverlening

ontwerp & 3D visualisatie

Van Asselt bouwadvies & architectuur vertaalt uw wensen naar een uniek ontwerp. 

 

Van al onze ontwerpen maken wij, indien u dat wenst, ook een ruimtelijke weergave in de vorm van een driedimensionale visualisatie. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van uw bouw- of verbouwplan.

 

Wij verzorgen het gehele ontwerp inclusief alle benodigde bouwkundige tekeningen.

Ook voor het ontwerp van kleine verbouwingen, aanbouwen, dakkapellen, garages en schuren kunt u bij Van Asselt bouwadvies & architectuur terecht.

Ontwerp

vergunningen

Het complete proces van het aanvragen van de benodigde vergunning(en) wordt door Van Asselt bouwadvies verzorgd.

Het gaat dan om de noodzakelijke vergunning(en), technische uitwerkingen, vereiste berekeningen en onderzoeken.

Vergunningen

bouwen & begeleiden

Na het verkrijgen van de vergunning(en) begeleidt Van Asselt bouwadvies bij het vinden van een juiste bouwpartner voor de realisatie van uw project. Voor de overdracht aan de gekozen bouwpartner maakt Van Asselt bouwadvies een complete en duidelijke omschrijving, tekeningen en contractstukken. Dit alles is erop gericht om eventuele onduidelijkheid tijdens de uitvoering te voorkomen.

 

Indien u dat wenst, kan Van Asselt bouwadvies de complete uitvoering voor u begeleiden.

Bouwen

projectvoorbereiding

Alles staat of valt met een goede voorbereiding van uw particuliere of zakelijke project.

De projectvoorbereiding / werkvoorbereiding kan Van Asselt bouwadvies & projectvoorbereiding  voor u verzorgen. Komt u als bouwbedrijf (tijdelijk) extra mankracht te kort of heeft u werkzaamheden welke normaal niet door u worden verricht. Dan kunnen wij indien gewenst ook ondersteunende werkzaamheden verrichten tijdens de werkvoorbereiding.

 

Wij vertalen uw omgevingsvergunningstekeningen naar uitgewerkte werktekeningen. Bepalen en uitwerken van de meest effectieve en efficiënte werkmethoden. Controleren, toetsen en aanpassen van de werktekeningen van onderaannemers en toeleveranciers. Berekenen en verzorgen van de bestellingen en inkoop van materialen en prijsonderhandeling met vertegenwoordigers en onderaannemers.

 

Kortom hebben uw werkzaamheden een raakvlak met de werkzaamheden van Van Asselt bouwadvies & projectvoorbereiding neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Projectvoorbereiding

BENG
bijna energie neutraal gebouw

Hoe energieneutraal is uw gebouw?

De BENG berekening is vanaf 1 januari 2021 verplicht bij alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw en vervangt daarmee de EPC berekening. Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).

Met een BENG berekening wordt de energieprestatie van een woning of een utiliteitsgebouw bepaald volgens de NTA8800. 

Niet iedereen mag een BENG berekening maken, ook moeten de berekeningen worden afgemeld door een gecertificeerd bedrijf in zowel de vergunningsfase als bij de daadwerkelijke oplevering van het gebouw.

 

Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald.

  1. de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar (kWh/m2.jr)

  2. het maximale primair fossiel energiegebruik, eveneens in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar (kWh/m2.jr)

  3. het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten (%)

De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype.

Als Van Asselt bouwadvies kunnen wij ook voor u de BENG berekening verzorgen tijdens het vergunningstraject in samenwerking met onze BENG-partners. 

Duurzaamheid
bottom of page